Znate li šta su COB LED trake?

Kažu da se upravo događa prava mala revolucija ili u najmanju ruku velika smjena generacija kod LED traka, jer na scenu stupaju tzv. COB LED trake koje će uskoro možda u potpunosti potisnuti standardnu SMD tehnologiju proizvodnje!

Naime, najveća, no ne i jedina, prednost COB (Chip-On-Board) LED traka je ta da se u praksi potpuno eliminira problem točkastog izvora svjetlosti, koji je svojstven klasičnim SMD LED trakama, a više ili manje uspješno se rješavao povećavanjem broja LED chipova pojedinici dužine, tako da je u zadnje vrijeme standard bio 120LED/m dok su malo skuplji modeli išli i do 240LED/m.

No, kod COB LED traka, ne samo da je broj čipova drastično povećan i nekoliko puta, nego je i tehnologija potpuno drugačija pa se točkasti izvor svjetlosti ne može primjetiti, što znači da kao rezultat imate kontinuiranu svjetlosnu liniju po cijeloj dužini LED trake!

Ova slika zorno prikazuje o kakvom se tehnološkom zaokretu i napretku zapravo radi a vrijedi još i dodati da COB trake imaju znatno veću otpornost na udarce i savijanja nego je to slučaj kod SMD traka!

Pogledajte našu ponudu COB led traka, mada istina, tek smo krenuli 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)