Uvjeti korištenja

Spread the love

UVJETI PRODAJE

Uvjeti korištenja web trgovine LEDISON.HR sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, Zakonom o zaštiti osobnih podataka te Zakonom o elektroničkoj trgovini.

Proizvode tvrtke FORMEL d.o.o. putem ovog web shop-a mogu kupovati samo osobe starije od 18 godina.

Web trgovinom LEDISON.HR (u daljnjem tekstu „trgovina“) upravlja tvrtka FORMEL d.o.o., Zagrebačka cesta 20, 10.000 Zagreb, telefon: 01 6195090, email: info@formel.hr, MBS: 080188418 , OIB: 98470399801, koji je pružatelj usluga e-poslovanja (u daljnjem tekstu prodavač ili LEDISON)

Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unešenih podataka prilikom registracije. Prilikom registracije biti ćete dužni kreirati lozinku koju morate zadržati samo za sebe i ne dijeliti je s drugim osobama.
Odgovorni ste za sve poduzete akcije i narudžbe koje su naručene pod Vašom lozinkom. Ako znate ili sumnjate da još netko zna Vašu lozinku, dužni ste nas obavijestiti o tome tako da nas kontaktirate na broj telefona 01/6195-090 ili mailom na webshop@ledison.hr

Cijene svih proizvoda i usluga na web trgovini LEDISON.HR izražene su u EUR.

 

NAČINI PLAĆANJA

Na LEDISON.HR web trgovini naručenu robu možete platiti na više načina:

  • Internet bankarstvom bilo koje banke u kojoj postoji mogućnost takvog plaćanja, a na osnovu autorizirane ponude
  • Online kreditnim i debitnim karticama jednokratno putem sigurnog Revolut servisa (MasterCard, Maestro i VISA…)
  • Virmanom na temelju autorizirane ponude (pravne osobe) te uplatnicom u svim bankama, uredima Hrvatske pošte i FINA-e
  • Pouzećem, tj. gotovinski prilikom preuzimanja pošiljke, dostavljaču Overseas Expressa (za narudžbe vrijednosti do 400 EUR)
  • Plaćanje putem GRENKE Leasing financiranja, samo za pravne osobe!

Molimo Vas da prilikom plaćanja e-bankarstvom ili općom uplatnicom navedete poziv na broj, u naravi broj narudžbe, koji se nalazi na potvrdi narudžbe koju ste dobili e-mailom.

SIGURNOST PLAĆANJA KREDITNIM KARTICAMA

LEDISON Webshop koristi REVOLUT za online plaćanja.

Revolut je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja poput Google Pay te Apple Pay servisa.

UVJETI DOSTAVE

Robu dostavljamo isključivo u suradnji s našim partnerom Overseas Express-om na cijelom području Republike Hrvatske.
Od 01.02.2024. cijena dostave jednog paketa do 30 kg težine i do maksimalno 2m dužine, za cijelo područje RH, iznosi 8 EUR ali za kupce koji putem web shopa naruče robu u vrijednosti iznad 300 EUR, dostava je BESPLATNA!
Roba koja je naručena i plaćena do 13 sati, ako je označena kao dostupna, pakira se i šalje na adresu kupca najčešće odmah idućeg dana ili kako je navedeno pod Rok isporuke, u opisu artikla.

Za kupce iz ostalih zemalja dostava se vrši prema posebnom dogovoru, odnosno ista može biti obavljena u organizaciji kupca.

Ako je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke te vas u tom slučaju molimo da pošiljku NE preuzimate. Molimo vas da nas kontaktirate kako bismo u što kraćem roku s dostavljčem provjerili stanje pošiljke.

 

REKLAMACIJE NEISPRAVNE ROBE

Svaki proizvod opravdano reklamiran kao neispravan ili nepotpun u roku od 3 dana od dana primitka biti će pravovremeno zamijenjen. Važno je da uz svaku reklamaciju bude priložena kopija računa kojeg ste dobili za kupljeni proizvod.
Trošak dostave (povrata) reklamacija do našeg skladišta snosi Kupac u cijelosti a svaki povrat koji je dostavljen na naš trošak neće biti zaprimljen te će biti vraćen pošiljatelju. Trošak ponovne dostave zamijenjene ili popravljene robe Kupcu snosi Trgovac u cijelosti.

 

RASKID UGOVORA O KUPOPRODAJI za fizičke osobe

U slučaju da ste iz bilo kojeg razloga nezadovoljni proizvodom kupljenim putem LEDISON Internet trgovine, isti možete zamijeniti ili vratiti unutar 14 dana od primitka, sukladno članku 72. Zakona o zaštiti potrošača (NN br. 41/14).
Ova pogodnost vrijedi isključivo za fizičke osobe koje kupuju robu za namjene izvan svoje privredne djelatnosti! 
Za ostvarivanje ovog prava, potrebno je neoštećeni proizvod poslati na našu adresu:
FORMEL d.o.o., Zagrebačka cesta 20, 10000 Zagreb, Hrvatska
u originalnom pakiranju sa svom opremom i dokumentacijom s kojim je proizvod bio originalno isporučen.

Kod povrata robe potrebno je priložiti kopiju računa te Obrazac za jednostrani raskid ugovora kojeg možete preuzeti OVDJE
Trošak povrata robe do našeg skladišta snosi kupac a pošiljku koja eventualno bude poslana na naš trošak, nećemo preuzeti.
Više detalja o pravima i proceduri možete pogledati u odjeljku Reklamacije i povrati.

Savjetujemo Vam da pažljivo proučite Zakon o zaštiti potrošača (NN br. 41/14), točnije članak 72, članak 74, članak 75, članak 76, članak 77 te posebno članak 79, koji definira isključenje prava na jednostrani raskid Ugovora, kako bi se izbjegli nesporazumi.

INFORMACIJE O PROIZVODIMA

FORMEL d.o.o. ulaže maksimalne napore u održavanju svih informacija na stranicama web trgovine LEDISON.HR ažurnim i točnim ali ne može jamčiti stopostotnu ispravnost svih prikazanih informacija o proizvodima.
U izuzetnim slučajevima moguća su određena odstupanja stvarnih podataka i podataka dostupnih na web stranicama.
FORMEL d.o.o. se obvezuje u svakom takvom slučaju revidirati narudžbu i kontaktirati kupca radi dogovora o daljnjim koracima. Isto tako, fotografije proizvoda ne moraju uvijek u potpunosti odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi i treba ih shvatiti kao informativnu ilustraciju.

Za sve dodatne informacije kontaktirajte naš odjel prodaje na tel. 01/6195-090 ili na e-mail prodaja@ledison.hr

Registracijom na stranicama ove web trgovine potvrđujete da ste u cijelosti upoznati te da prihvaćate ove Uvjete korištenja.

X